Szolgáltatások

 

Télikertek üvegezése

 

A télikertek olyan építmények, melyek könnyed átlátható szerkezetükkel, nagy üvegfelületeikkel lehetőséget adnak arra, hogy közelebb kerüljünk a természeti környezethez, sok napfényhez jussunk egész éven át, és növényeink között szabadabbnak érezhessük magunkat, miközben védve vagyunk az időjárás kellemetlen hatásaitól.

 

Az üvegezéssel szemben támasztott egyik fő követelmény az alacsony hő átbocsátási tényező (K = 2,8 W/m2k átlagos, K = 1,3-1,1 W/m2k kiemelkedően jó.) ami az üveg hőszigetelő képességéről ad információt. Másik jellemző érték az üveg energia visszaverő képessége (g érték, mely annál jobb, minél magasabb). A jó hőszigetelő képesség megtakarítást jelent a fűtési költségeknél. Az ilyen üvegnél fokozódik az üvegházhatás, és ha nincs megfelelő árnyékolás a nyári felmelegedés is nagyobb lesz. Magas értékkel az ún. reflexiós üvegek rendelkeznek melyek jelentős mértékben visszaverik a hőhullámokat és megakadályozzák a télikert túlhevülését.

Ezen kívül a tetőbe beépített üvegeknél az alsó üvegréteg minden esetben egy ragasztott, biztonsági üveg, amelynél két üvegréteg között egy erős fólia található. Ez védi meg a tető alatt tartózkodókat az esetleges sérülésektől, amennyiben bármi súlyos tárgy az üvegre esnek.

Télikertek épülhetnek fa, alumínium és műanyag szerkezetből üveg, polikarbonát, vagy plexi tetővel egyszerű vagy összetett formákból különböző méretű és működtetésű nyitható felületekkel.

Bármely megoldás lehet tökéletes, ha illeszkedik a környezetébe, funkcionálisan jól működik és tulajdonosai tetszését elnyeri. Korunk építészetének meghatározó építőanyaga az üveg.

A modern technológiáknak köszönhetően alkalmazási területei egyre bővülnek és magasabb életminőségünk kialakításában, vállalnak szerepet.

 

 

Fokozott hővédelem

Zajvédelem

Ragasztott üvegek

Reflexiós üvegek

Üvegforgalmazás

Homokfúvás

Télikertek üvegezése

FLOAT (víztiszta üveg)

PLANIBEL (anyagában színezett üveg)

STOPSOL (fényvissazverő, reflexiós)

SUN-GUARD (napvédő üveg)

LOW-E (lágybevonatos üveg)

HŐVÉDELEM felsőfokon

BIZTONSÁGI laminált üveg

EDZETT biztonsági üvegek

KATEDRÁL üveg (mintás üveg)

 

 

SZALAI Üvegipari Vállalkozás  9400 Sopron, Győri út 42.

Telefon : 99/523-587 | Fax : 99/523-588  |  Mobil: 20/968-2470, 20/981-8857 |  E-mail : info@szalaiuveg.hu